Вечір у затишній домашній атмосфері: дорослі з напоями та закусками зручно розташувалися на дивані у вітальні, а довкола них невтомно бігають діти чи домашні тварини. Мине трохи часу, і на килимі та оббивці м'яких меблів з'являться крихти їжі та сліди від пролитих напоїв. Не біда: пара невеликих помічників дозволить швидко видалити їх. Завдяки цим апаратам, а також і нашим порадам, Ви зможете постійно зберігати свій будинок у чистоті та порядку.

 

Чому необхідно регулярно чистити килими та м'які меблі?

Дивани та крісла, що забезпечують комфорт у житлових кімнатах, використовуються щодня та з часом забруднюються. Килими, що прикрашають інтер'єр і надають будинку затишок, також неминуче покриваються плямами. Щоб вид килимів і м'яких меблів продовжував радувати погляд, їх необхідно регулярно чистити, що дозволяє:

  • усувати забруднення, що проникли глибоко у структуру ворсу; 

  • виводити плями;

  • видаляти хутро домашніх тварин та пилових кліщів, виділення яких становлять небезпеку для здоров'я;  

  • освіжати зовнішній вигляд текстильних матеріалів та продовжувати термін їхньої служби. 

 

Вище згадане відноситься і до матраців або автомобільних сидінь, що також потребують періодичного очищення.

 

Для усунення поверхневих забруднень: прибирання пилососом Karcher.

 

Забруднення, що виявляються на поверхні килима або оббивки м'яких меблів (наприклад, волосся, хлібні крихти та інше сміття), можна легко видалити пилососом Karcher, оснащеним відповідною насадкою.

 

Очищення килимів

Килими слід ретельно пилососити щонайменше раз на тиждень. Як правило, пилососи Karcher оснащуються перемикаємо насадкою для підлоги, що дозволяє легко вибирати режими прибирання твердих або килимових покриттів. Для очищення килимів з високим ворсом доцільно використовувати спеціальну турбонасадку. Для швидкого проміжного очищення рекомендується застосування акумуляторного електровіника.

 

Очищення м'яких меблів

Пилосос Karcher підходить і для поверхневого очищення оббивки м'яких меблів, матраців та автомобільних сидінь. Особливо ретельне очищення досягається за допомогою турбощітки для м'яких меблів, оснащених щіткою, що приводиться в обертання потоком повітря. Ця насадка дозволяє ефективно видаляти бруд, що глибоко забився, хутро домашніх тварин і навіть пилових кліщів, що охоче поселяються в матрацах.

 

Рішення для алергіків: пилосос Karcher з аквафільтром

Пилосос Karcher з аквафільтром DS 6 не тільки видаляє з килимів та м'яких меблів крихти та інші поверхневі забруднення, але й забезпечує чистоту та свіжість повітря у приміщеннях. Замість фільтр-мішка в ньому використовується водяний фільтр, який затримує 99,5 % частинок пилу, що містяться у повітрі, і завдяки цьому значно покращується мікроклімат в будинку. Це особливо важливо для людей, які страждають на алергію. Ще однією перевагою є усунення, в процесі прибирання, неприємних запахів.

 

Порада щодо використання апарату: після закінчення прибирання окремі частини водяного фільтра слід просто промити під струменем води – цього достатньо для підготовки пилососу Karcher до подальшого застосування.

 

Усунення стійких плям: очищення миючим пилососом Karcher .

 

Очищення килимового ворсу, оббивки м'яких меблів, матраців або автомобільних сидінь на всю глибину волокон забезпечує миючий пилосос Karcher. Принцип його роботи досить простий: водний розчин засобу для очищення наноситься на текстильну поверхню і потім всмоктується разом з відокремленим брудом. Така технологія гарантує особливо ретельне очищення та значно прискорене висихання порівняно з іншими методами вологого прибирання.

 

Порада: плями по можливості слід усувати ще до висихання.

 

Порядок прибирання

1. Спочатку пилососом Karcher видалити з килима або м'яких меблів пил і велике сміття.

2. Залити в бак миючого пилососа Karcher воду і додати до неї засіб для очищення килимів у пропорції, зазначеній в інструкції щодо його застосування.

3. Утримуючи насадку для підлоги на відстані близько 10 см від поверхні килима або оббивки, рівномірно обробити її розчином засобу для очищення і дати йому кілька хвилин аби подіяти.

4. Опустивши насадку на поверхню, повільно та рівномірно переміщати її для збирання вологи.

5. Щоб уникнути утворення при висиханні розводів, слід зволожувати всю поверхню очищуваного фрагмента килимового покриття або оббивки м'яких меблів.

6. Продовжувати описаний процес доти, поки всередині текстильного матеріалу не залишиться бруду та залишків засобу для очищення.

7. При необхідності один або два рази промити поверхню чистою водою з температурою, яка залежить від властивостей матеріалу, що обробляється.

8. Після цього дати килиму або м'яким меблям як слід висохнути, забезпечивши на час сушіння гарну вентиляцію приміщення.

9. Після висихання ще раз ретельно пропилососити текстильну поверхню.

10. По закінченню нанести засіб для імпрегнування килимів, що захищає поверхні килимів і м'яких меблів і уповільнює їхнє повторне забруднення.

 

Порада: миючий пилосос Karcher можна використовувати й для видалення з килимів або текстильної оббивки залишків засобів, що раніше використовувалися — наприклад, після виведення плям вручну.

Увага: перед очищенням килима або м'яких меблів слід перевірити водостійкість їх матеріалу (найкраще на ділянці, що не падає в око).

 

Проміжне прибирання: виведення плям

Якими б не були плями – від шоколаду чи червоного вина, жиру чи вуличного бруду, – їхня поява завжди дратує. І, як правило, вимагає швидкої реакції, оскільки:

•   свіжі плями видаляються набагато легше;

•   походження застарілих плям не завжди можна визначити;

•   з часом розміри плям можуть збільшитися.

 

Тому після утворення свіжої плями завжди слід відразу ж промокнути її чистою сухою серветкою. Але при цьому не можна терти вологу ділянку, оскільки це може призвести до проникнення вологи глибоко в структуру текстильного матеріалу та його пошкодження.

 

90% плям є водорозчинними. Можливість видалення плями водою можна легко перевірити за допомогою білої серветки, змоченої теплою водою. Якщо воно розчиняється, забруднювальну речовину можна видалити з ворсу легкими обертальними рухами серветки у напрямку знизу нагору.

 

Видалити плями, що не розчиняються водою, допоможе універсальний засіб для виведення плям. Змочивши їм кольорово стійку серветку, слід промочувати нею забруднену ділянку доти, поки пляма не зникне. Для видалення залишків засобу для очищення, поверхню можна по закінченню промити за допомогою миючого пилососа Karcher.